WONEN IN TUINDORP OOST

Bij Tuindorp Oost deel je je leefomgeving met ouderen in een woon- zorgcomplex. Je buren kunnen jongere bewoners of ouderen zijn: jong en oud woont door elkaar. Omdat je elkaar veel tegenkomt, je bent immers buren, heb je veel contact met de ouderen; een praatje is gemakkelijk gemaakt!

Als bewoner van Tuindorp Oost beschik je over je eigen ruime appartement (van minimaal 45m²), met je eigen voorzieningen. Naast een balkon deel je ook de tuin met alle andere bewoners. Daar hebben de huidige bewoners al van alles gerealiseerd: je kunt pizza’s bakken in de pizzaoven en je pizza opeten aan een van de picknicktafels. Ook vind je in de tuin een grote trampoline!

Tuindorp Oost is één van de projecten binnen het concept U, JIJ & WIJ: dit initiatief richt zich op een goede dynamiek tussen jong en oud. Het andere U, JIJ & WIJ project van Socius is De Saffier. Kijk op de website van U, JIJ & WIJ voor de activiteitenagenda, nieuws en blogs van bewoners van deze unieke projecten!

VOOR WIE IS TUINDORP OOST?

Wonen bij Tuindorp Oost betekent ruimte, rust, en gezelligheid. Er is goed contact tussen de buren, en we verwachten van onze bewoners dat zij hun beste beentje voor zetten in hun contact met de oudere bewoners. Vereiste is dat je je als goede buur wilt opstellen voor iedereen in dit project. Veel van de bewoners die er via Socius wonen zijn bijna- of net-afgestudeerden, starters, en werkenden; de sfeer is gezellig, maar niet studentikoos.

Tuindorp Oost loopt binnenkort af. Je nu aanmelden voor de wachtlijst is helaas niet meer mogelijk.

JE EIGEN RUIME & COMPLETE WONING
JONG EN OUD ONDER ÉÉN DAK
BETAALBARE APPARTEMENTEN IN TUINDORP

WAT IS ER TE HUUR?

 • ±65 ruime appartementen: anderhalf-, twee- en driekamerwoningen.
 • Elk appartement heeft eigen voorzieningen; een aparte keuken, badkamer en apart toilet.
 • 12 verdiepingen: je deelt jouw verdieping met 7 of 14 oudere en jongere bewoners
 • Met je medebewoners deel je de prachtige tuin (inclusief trampoline, pizzaoven, en barbecues!)
 • De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen.
Woningtype Grootte Prijs
±22 woningen 43m² € 611,48
±32 woningen 55m² € 687,16
±7 woningen 70m² € 52,74

 

IN EN OM TUINDORP OOST

 • Bewoners van Tuindorp Oost kunnen gratis parkeren. Aan de voorzijde van het pand vind je een ruim parkeerterrein, en achter het pand is er een gesloten fietsenstalling
 • Altijd al willen testen of je groene vingers hebt? Bij Tuindorp Oost kun je je hart ophalen in de grote groene tuin, waar je een moestuin en een rozentuin vindt. Uitgetuinierd? Leef je uit op de trampoline!
 • Op de begane grond van Tuindorp Oost is de Grote Zaal; daar kun je activiteiten organiseren samen met je medebewoners.

OMGEVING

Tuindorp Oost is een rustige en groene wijk in het noord-oosten van Utrecht. Op loopafstand vind je een overdekt winkelcentrum met een ruime keuze aan allerlei winkels. Achter Tuindorp Oost vind je veel groen, waar je heerlijk kan sporten. Direct achter het pand vind je ook een buurtboerderij met ezels, paarden, geitjes en kippen.

BEREIKBAARHEID

Met 5 minuten fietsen ben je bij station Overvecht, naar Utrecht CS fiets je in 15 minuten. Het centrum is kortbij – 10 minuten fietsen. Binnen een minuut zit je met de auto op de ring.

ADRES

Tuindorp Oost loopt binnenkort af. Je aanmelden is dus helaas niet meer mogelijk.

Om Tuindorp Oost tot een succes te maken gaan we allerlei samenwerkingsverbanden aan met partijen die iets voor het project kunnen betekenen. Dit kan op allerlei gebieden zijn! Met de volgende partijen werken we op dit moment samen:

 • Careyn is de eigenaar van Tuindorp Oost en is verantwoordelijk voor de zorg van de ouderen.

VEELGESTELDE VRAGEN

 • Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn toegestaan, mits Socius hier schriftelijke toestemming voor gegeven heeft.
 • Kan ik mezelf bij de Gemeente Utrecht inschrijven?
  Ja, dit moet zelfs. Op www.utrecht.nl/verhuizen vind je alle informatie die je nodig hebt.
 • De huurprijs is inclusief servicekosten, wat houdt dit precies in?
  Er is per maand een gedeelte van het huurbedrag gereserveerd voor het betalen van de servicekosten, zoals elektriciteit, water en internet. In het huurcontract kun je nalezen welke kosten allemaal vallen onder de servicekosten.
 • Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
  Dit is niet verplicht, maar Socius raadt al haar huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten.
 • Kan ik huurtoeslag krijgen?
  Ja, voor elke soort woning van Tuindorp Oost kun je huurtoeslag aanvragen.
 • Mag ik roken in het pand?
  Het is niet toegestaan om te roken in de algemene ruimtes. Roken mag alleen in je eigen woonruimte, mits je buren hier geen overlast aan ondervinden. Let wel op de rookmelders: bij veel rook gaan deze af. Rook daarom met een raam open of ga even naar buiten.
 • Vallen TV en internet ook onder de servicekosten?
  Nee, voor televisie en/of internet moet je zelf een contract afsluiten.
 • Mag ik mijn woonruimte verven en/of boren in de muren?
  Ja, je mag aan je woning klussen. Ook de vloer mag worden aangepast. Wanneer je gaat verhuizen, hoef je de kamer niet in originele staat op te leveren. Echter is de nieuwe huurder niet verplicht om bijvoorbeeld een door jou gelegde laminaatvloer of gebouwde hoogslaper over te nemen, maar je mag hier onderling wel afspraken over maken. Wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan ben je wel verplicht om de kamer leeg op te leveren.
 • Moet ik een borg betalen?
  Ja. Voor alle woningen is een borg van €600 verplicht. Deze moet betaald worden bij aanvang van de huurperiode. De borg wordt weer teruggestort op de 28ste na de einddatum van het huurcontract (als je je kamer opzegt), mits de woonruimte leeg en correct is opgeleverd.

 • Winklerlaan 365, 3571 KE, Utrecht
 • ± 65 appartementen
 • Start verhuur: 1 april 2016
 • Looptijd: minimaal 2 jaar

Jouw naam

Jouw e-mail

Jouw bericht

PROJECTINGREDIËNTEN

Wonen in een project van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per project hebben we ingrediënten toegevoegd, soms met extra oog voor de maatschappij:

WONEN TUSSEN DE OUDEREN

Het beste van jong en oud onder één dak, een woonomgeving waar jong en oud elkaar kunnen versterken

SAMEN HET PROJECT BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het pand worden geregeld door het beheerteam. Voor bewoners, door bewoners

NEEM EEN KIJKJE VAN BINNEN

WORD BEWONER VAN TUINDORP OOST

Socius | Tuindorp Oost