WONEN BIJ COMPUTECHNION

Computechnion is een voormalig kantoorgebouw van Wageningen UR dat door Socius is getransformeerd tot kamers. Je woont bij Computechnion midden in het groene universiteitsgebied De Dreijen, binnen een paar minuten ben je dus op college! Het centrum van Wageningen en alle daarbij behorende gemakken vind je daarnaast op loopafstand. Dat is ideaal voor je boodschappen, of als je gezellig de stad in wilt.

De kamers van Computechnion zijn groot en licht, en je deelt als bewoner met je woongroep een ruime woonkeuken waar je gezellig samen kunt koken, eten en afspreken.

De eerste lichting bewoners van Computechnion hebben tijdens de transformatie zelf een steentje kunnen bijdragen, ze hebben namelijk geholpen met het klussen. In ruil voor hun inzet ontvangen zij huurkorting.

VOOR WIE IS COMPUTECHNION?

Bij Computechnion heerst een gezellige en rustige sfeer, veel woongroepen eten geregeld samen in de ruime woonkeukens van deze locatie. Campuscontracten zijn niet van toepassing, het overgrote deel van de bewoners studeert echter wel. Dit komt omdat de locatie zich daar uitstekend voor leent: je bent zo bij de Hogeschool Wageningen, en verschillende faculteiten van Wageningen UR zijn op loopafstand!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Computechnion? Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

BINNEN EEN PAAR MINUTEN OP COLLEGE ZIJN?
BETAALBAAR WONEN VLAK BIJ HET CENTRUM?
OP ZOEK NAAR EEN RUIME KAMER?
 •  96 kamers, van 13m² t/m 30m²
 • Twee woongroepen per verdieping: je deelt de voorzieningen met je woongroep, 16 personen per woongroep
 • Met de woongroep deel je de douches, toiletten, en een heel ruime woonkeuken (minstens 50m² met kookvoorzieningen!)
 • De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen
Woningtype Grootte
60 kamers 13 – 15m²
21 kamers 16 – 22m²
11 kamers 23 – 30m²
Als er een kamer bij Computechnion vrijkomt kun je onder ‘Aanbod’ in Connect de precieze details van die kamer zien, zoals de oppervlakte en de huurprijs.

 

IN EN OM COMPUTECHNION

 • Bewoners van Computechnion beschikken over een ruime parkeerplaats voor auto en fiets, voor de deur
 • Computechnion bevindt zich in universiteitsgebied De Dreijen. Vlak in de buurt vind je de Wageningen campus, met de Hogeschool en faculteiten van Wageningen UR
 • In de buitenruimte van Computechnion vind je gras en ruime zitgelegenheid, perfect voor in de zomer, of als je een balletje wilt trappen
 • Het kloppend hart van het gebouw is het atrium: hier kun je gezellig aan de picknicktafels zitten en kun je je eigen plantjes en kruiden in de kweekkasten planten!

OMGEVING

De Wageningen campus, het zwembad en sportverenigingen liggen op fietsafstand van Computechnion. Verder loop je binnen enkele minuten naar het centrum, waar je restaurantjes, kroegen en veel winkels vindt. Computechnion ligt in een groene omgeving: het prachtige arboretum De Dreijen vind je om de hoek.

 

BEREIKBAARHEID

Computechnion ligt midden op de Wageningse berg: je rijdt zo met de auto de Ritzema Bosweg op. Met de bus ben je met een half uur in Arnhem.

 

Enthousiast over Computechnion? Om hier te mogen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

STAP 1
Voldoe je aan de volgende criteria?

 • Je bent tussen de 18 t/m 28 jaar oud.
 • Je studeert, werkt al of bent op zoek naar werk en zoekt een kamer in Wageningen.
 • Het lijkt je gezellig om met veel mensen samen wonen in één wooncommunity.
 • Je bent op zoek naar gezelligheid met leeftijdsgenoten en gelijkgestemden (voornamelijk studenten), maar wilt ook een ruime kamer voor jezelf.

Dan kun je jezelf inschrijven voor de wachtlijst, mits er nog plek is. Als de wachtlijst gesloten is, is dat altijd tijdelijk. Wachtlijst gesloten? Kijk dan regelmatig terug!

STAP 2
Succesvol aangemeld? Wanneer er een kamer vrijkomt bij Computechnion wordt er een hospiteeravond georganiseerd door de woongroep: zij kiezen de nieuwe bewoner. Je krijgt een e-mail van Socius Connect wanneer je je kunt inschrijven voor een hospiteeravond. Dit werkt via het first come, first serve principe: de eersten die reageren hebben de meeste kans. Er zijn per kamer 10 hospiteerplekken beschikbaar, wees er dus snel bij!

STAP 3
Heb je een bevestigingse-mail gekregen? Dan zien we je op de hospiteeravond. Hier kun je de iedereen in de woongroep ontmoeten, de kamer zien en al je vragen stellen. Na afloop laat de gangbeheerder zo snel mogelijk de uitslag horen.

STAP 4
Ben je uitgekozen als nieuwe bewoner van de woongroep? Gefeliciteerd! Dan moet je om het officieel te maken je huurcontract komen tekenen en de eerste maand huur + borg + €25 administratiekosten betalen. De beheerder huurzaken neemt contact met je op om hiervoor een afspraak te maken.

STAP 5
Getekend en betaald? Op de eerste dag dat je huurovereenkomst ingaat ontvang je de sleutels van jouw nieuwe woning en kun je gaan klussen en verhuizen!

Om de vraag naar woningen voor jongeren in Wageningen het hoofd te bieden, heeft Socius het voormalige ICT gebouw van Wageningen UR getransformeerd.

Samen met Plegt-Vos en Vaspro is Computechnion verbouwd, waarbij (toen nog toekomstige) bewoners zelf ook mee konden klussen, in ruil voor huurkorting.

 • Moet ik student zijn om me aan te melden voor Computechnion?
  Bij Computechnion geldt geen campuscontract. Echter, je moet wel ingeschreven staan aan Wageningen University & Research op het moment dat je je huurcontract tekent. Dit omdat de WUR de eigenaar is van het pand van Computechnion.
 • Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn niet toegestaan, tenzij Socius hier schriftelijke toestemming voor geeft. Het is dus wel bespreekbaar.
 • Kan ik mezelf bij de Gemeente Wageningen inschrijven?
  Ja, dit moet zelfs. Op de website van de gemeente vind je alle informatie die je nodig hebt.
 • De huurprijs is inclusief servicekosten, wat houdt dit precies in?
  Er is per maand een gedeelte van het huurbedrag gereserveerd voor het betalen van de servicekosten, zoals elektriciteit, water en internet. In het huurcontract kun je lezen wat er precies onder servicekosten valt.
 • Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
  Dit is niet verplicht, maar Socius raadt al haar huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten.
 • Kan ik huurtoeslag krijgen?
  Nee, het is niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen voor de kamers bij Computechnion.
 • Mag ik roken in het pand?
  Het is niet toegestaan om te roken in de algemene ruimtes. Roken mag alleen in de kamers, mits je woongroepgenoten hier geen overlast aan ondervinden.
 • Is er internet aanwezig?
  Ja, internet zit inbegrepen in de servicekosten. Elke kamer heeft een eigen router.
 • Mag ik mijn kamer verven en/of boren in de muren?
  Ja, je mag aan de kamer klussen. Ook de vloer mag worden aangepast. Wanneer je gaat verhuizen, hoef je de kamer niet in originele staat op te leveren. Echter is de nieuwe huurder niet verplicht om bijvoorbeeld een door jou gelegde laminaatvloer of gebouwde hoogslaper over te nemen, maar je mag hier onderling wel afspraken over maken. Wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan ben je wel verplicht om de kamer leeg op te leveren.
 • Moet ik een borg betalen?
  Ja, ongeacht het kamertype moet er eenmalig een borg van € 400,00 euro betaald worden bij aanvang van de huurperiode. Deze borg wordt weer teruggestort op de 28ste na de einddatum van het huurcontract (als je je kamer opzegt), mits de kamer leeg en correct wordt opgeleverd.

 • Dreijenplein 2a, 6703 HB, Wageningen
 • 96 kamers
 • Start verhuur: juli 2015
 • Looptijd: minimaal 5 jaar

Jouw naam

Jouw e-mail

Jouw bericht

COMMUNITY-INGREDIËNTEN

Wonen in een community van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per locatie hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij:

MEEKLUSSEN VOOR HUURKORTING

Bij de verbouwing van Computechnion heeft Socius met zelfwerkzaamheid gewerkt. In ruil voor 48 uur meeklussen kreeg je 10% huurkorting!

SAMEN DE LOCATIE BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het pand wordt geregeld door het beheerteam.
Voor bewoners, door bewoners!

ONS BEHEERTEAM

Deze bewoners regelen de dagelijkse gang van zaken bij Computechnion!

Van links naar rechts:

 • Claudia Went (pandbeheerder)
 • Emiel Smits (technisch beheerder)

Lees meer over zelfbeheer en verschillende functies.

Wil je meer weten over het beheerteam of heb je een vraag aan het beheerteam? Stuur dan een mailtje naar info@computechnion.nl.

NEEM EEN KIJKJE VAN BINNEN

WORD BEWONER VAN COMPUTECHNION

aanmelden

Enthousiast? Meld je aan voor de wachtlijst!

Computechnion - Socius