wit-computechnion

EEN KORTE GESCHIEDENIS

Computechnion is een voormalig kantoorgebouw van Wageningen UR dat door Socius is getransformeerd. De bewoners woonden bij Computechnion midden in het groene universiteitsgebied De Dreijen. Het centrum van Wageningen en alle daarbij behorende gemakken vond je daarnaast op loopafstand.

De kamers van Computechnion waren groot en licht. De bewoners deelden daarbij een ruime keuken met hun woongroep. Hier konden ze gezellig samen koken, eten en afspreken.

Bij Computechnion hebben de bewoners van de eerste lichting zelf mee kunnen helpen met de transformatie van het pand. In ruil voor hun inzet ontvingen zij huurkorting.

WAT WERD ER VERHUURD?

  • 96 kamers, van 13m² t/m 30m²
  • Twee woongroepen per verdieping: de bewoners deelden de voorzieningen met hun woongroep, 16 personen per woongroep
  • Met de woongroep deelden de bewoners de douches, toiletten en een heel ruime woonkeuken (minstens 50m² met kookvoorzieningen!)
  • De huurprijs was inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen
Woningtype Grootte
60 kamers 13 – 15m²
21 kamers 16 – 22m²
11 kamers 23 – 30m²

OMGEVING

De Wageningen campus, het zwembad en sportverenigingen liggen op fietsafstand van Computechnion. Verder loop je binnen enkele minuten naar het centrum, waar je restaurantjes, kroegen en veel winkels vindt. Computechnion ligt in een groene omgeving: het prachtige arboretum De Dreijen vind je om de hoek.

 

BEREIKBAARHEID

Computechnion ligt midden op de Wageningse berg: je rijdt zo met de auto de Ritzema Bosweg op. Met de bus ben je met een half uur in Arnhem.

 

Om de vraag naar woningen voor jongeren in Wageningen het hoofd te bieden, had Socius het voormalige ICT gebouw van Wageningen UR getransformeerd.

Samen met Plegt-Vos en Vaspro is Computechnion verbouwd, waarbij (toen nog toekomstige) bewoners zelf ook mee konden klussen, in ruil voor huurkorting.

  • Dreijenplein 2a, 6703 HB, Wageningen
  • 96 kamers
  • Start verhuur: juli 2015
  • Einde verhuur: beheer Socius tot december 2020

COMMUNITY-INGREDIËNTEN

Per locatie voegen wij ingrediënten toe, vaak met extra oog voor de maatschappij. In dit afgeronde project vond je het volgende terug:

MEEKLUSSEN VOOR HUURKORTING

Bij de verbouwing van Computechnion had Socius met zelfwerkzaamheid gewerkt. In ruil voor 48 uur meeklussen kreeg je 10% huurkorting!

SAMEN DE LOCATIE BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het pand werd geregeld door het beheerteam.
Voor bewoners, door bewoners!

HOE HET WAS

MEER WETEN

aanmelden

Heb je nog vragen over dit project?
Neem contact met ons op!

NIEUWS VAN SOCIUS

Werkzaamheden pandbeheerder: Gala aan het woord In De Saffier zorgen Gala en Evangelia voor een veilige, schone en leefbare woonplek voor iedereen. …

Ben je benieuwd wat onze bewoners aan duurzaamheid doen? In onze vorige blog kon je lezen wat bewoner Lotte aan duurzaamheid in …

Duurzaamheid in De Aardbei: bewoonster Lotte vertelt in deze blog wat duurzaamheid voor haar betekent. Lotte is 26 jaar oud en werkt als …

Pandbeheerders Amsterdam: maak kennis met Jasmijn, Sam en Maureen In deze blog vertellen wij jullie meer over onze Pandbeheerders in Amsterdam. Jasmijn, …

Computechnion - Socius