WONEN BIJ TWA

Het oude ‘Acta’-gebouw is een bruisende plek! Het motto ‘voor studenten, door studenten’ wordt hier eer aangedaan. Vroeger was dit gebouw het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA), de tandheelkunde opleiding van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit. Sinds 2012 wordt het pand bewoond door studenten.

Door de jaren heen heeft TWA een eigen karakter gekregen door initiatieven van bewoners. Zo zijn er schilderingen gemaakt én zijn de oude collegezalen omgetoverd tot gezellige keukens en woonkamers. Daar worden veel toffe huisfeestjes en etentjes gehouden!

VOOR WIE IS TWA?

Je kunt alleen bij TWA wonen als je een lopende inschrijving hebt bij een onderwijsinstelling op HBO of universitair niveau (en alleen als je fulltime student bent). Alle bewoners studeren dus nog, en er hangt dus ook echt een levendige en gezellige sfeer! Zowel ‘s avonds als overdag vind je altijd wel een woongroep genoot om gezellig mee te kletsen, en er wordt veel georganiseerd onderling.

WOONSTARTER IN AMSTERDAM?
ZIN IN EEN GEZELLIGE STUDENTENSFEER?
GROTE KAMER MET UITZICHT?
 • 460 kamers op 7 verdiepingen voor studenten
 • Op elke verdieping vind je 4 woongroepen. Je vormt met een woongroep met maximaal 19 anderen
 • Met de woongroep deel je de douches, toiletten en een woonkamer met keuken
 • De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen
Categorie Grootte
1 ±10m²
2 ±11m²
3 ±12m²
4 ±13m²
5 ±14m²
6 ±15m²
7 ±16m²
8 ±17m²
9 ±18m²
10 ±19m²
11 ±20m²
12 ±22,5m²
13 ±23m²
14 ±24m²
15 ±25m²

Als er een kamer bij TWA vrijkomt kun je onder ‘Aanbod’ in Connect de precieze details van die kamer zien, zoals de oppervlakte en de huurprijs.

 • Lekker weer buiten? Buiten vind je een ruim plein met banken waar je kunt chillen met je huisgenoten of vrienden.
 • Gezellige buren! Om de hoek vind je RADION, waar je overdag en ‘s avonds gezellig uit kunt (mochten de coronamaatregelen het weer toelaten).
 • Bewoners kunnen een parkeerplek van de Alliantie huren op het parkeerterrein van TWA voor €45,00 per maand. Momenteel is er een wachtlijst. Een deel van het terrein is betaald parkeren per uur, zie informatiebord bij de slagboom. Voor informatie over het huren van een parkeerplek en de beschikbaarheid kun je een mail sturen naar parkeren@de-alliantie.nl.

In de omgeving van TWA heb je meerdere winkelcentra, elk met meerdere supermarkten en één of meer drogisten en andere winkels. Met 5 minuten fietsen kun je bij een van de drie centra in de buurt zijn: Belgiëplein, Sierplein of Delflandplein.

Voor een avondje uit hoef je als bewoner van TWA niet ver te gaan: RADION zit om de hoek! Genieten van goed weer kan ook prima bij TWA;  op de binnenplaats vind je een vuurplaats en barbecues waar je gebruik van kunt maken.

Enthousiast over TWA? Om hier te mogen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

STAP 1
Herken jij jezelf in de volgende zinnen?

 • Je bent tussen de 18 t/m 28 jaar oud.
 • Je studeert op HBO of universitair niveau en je bent fulltime student.
 • Je wilt met veel mensen samen wonen in één wooncommunity.
 • Je bent op zoek naar gezelligheid met leeftijdsgenoten en gelijkgestemden (studenten!), maar wilt ook een kamer voor jezelf.
 • Je hebt een maximaal jaarinkomen conform de regels van ‘Passend toewijzen’.

Ja? Dan kun je jezelf inschrijven voor de wachtlijst, mits er nog plek is. Als de wachtlijst gesloten is, is dat altijd tijdelijk. Wachtlijst gesloten? Kijk dan regelmatig terug!

STAP 2
Succesvol aangemeld? Wanneer er een kamer vrijkomt bij TWA wordt er een hospiteeravond georganiseerd door de woongroep: zij kiezen de nieuwe bewoner. Je krijgt een e-mail van Socius Connect wanneer je je kunt inschrijven voor een hospiteeravond. Dit werkt via het first come, first serve principe: de eersten die reageren hebben de meeste kans. Er zijn per kamer 10 hospiteerplekken beschikbaar, wees er dus snel bij!

 

STAP 3
Heb je een bevestigingse-mail gekregen? Dan zien we je op de hospiteeravond. Hier kun je de iedereen in de woongroep ontmoeten, de kamer zien en al je vragen stellen. Na afloop laat de gangbeheerder zo snel mogelijk de uitslag horen.

 

STAP 4
Ben je uitgekozen als nieuwe bewoner van de woongroep? Gefeliciteerd! De medewerker huurzaken neemt contact met je op over de vervolgstappen.

 

STAP 5
Getekend en betaald? Op de eerste dag dat je huurovereenkomst ingaat ontvang je de sleutels van jouw nieuwe kamer en kun je gaan klussen en verhuizen!

Het pand van TWA is eigendom van woningcorporatie de Alliantie. Socius beheert de locatie, samen met bewoners.

 • Moet ik student zijn om me aan te melden voor TWA?
  Bij TWA geldt inderdaad een campuscontract. Dit betekent dat je moet studeren aan een HBO of universitaire instelling. Elk jaar wordt je inschrijving gecontroleerd. Verder mag je maximaal een jaarinkomen conform de regels van ‘Passend toewijzen’ hebben. Zowel je inkomen als je studie-inschrijving moet je aantonen bij het tekenen van je huurcontract.
 • Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn niet toegestaan, tenzij Socius hier schriftelijke toestemming voor geeft. Het is dus wel bespreekbaar.
 • Kan ik mezelf bij de gemeente Amsterdam inschrijven?
  Ja, dit moet zelfs. Op de website van de gemeente vind je alle informatie die je nodig hebt.
 • De huurprijs is inclusief servicekosten, wat houdt dit precies in?
  Er is per maand een gedeelte van het huurbedrag gereserveerd voor het betalen van de servicekosten, zoals elektriciteit, water en internet. In het huurcontract kun je lezen wat er precies onder servicekosten valt.
 • Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
  Dit is niet verplicht, maar Socius raadt al haar huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten.
 • Kan ik huurtoeslag krijgen?
  Nee, het niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen voor de kamers in TWA.
 • Mag ik roken in het pand?
  Het is niet toegestaan om te roken in de gedeelde ruimtes. Roken mag alleen in je kamer, mits je woongroepgenoten hier geen overlast aan ondervinden.
 • Is er internet aanwezig?
  Ja, internet zit inbegrepen in de servicekosten. Elke kamer heeft een eigen internetaansluiting. Je dient wel zelf een eigen router te kopen.
 • Mag ik mijn kamer verven en/of boren in de muren?
  Ja, je mag aan de kamer klussen. Ook de vloer mag worden aangepast. Echter is de nieuwe huurder niet verplicht om bijvoorbeeld een door jou gelegde laminaatvloer of gebouwde hoogslaper over te nemen, maar je mag hier onderling wel afspraken over maken. Wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan ben je verplicht om de kamer leeg op te leveren.
 • Moet ik een borg betalen?
  Ja, ongeacht het kamertype moet er eenmalig een borg gelijk aan de eerste maand huur betaald worden bij aanvang van de huurperiode. Deze borg wordt weer teruggestort op de 28ste na de einddatum van het huurcontract (als je je kamer opzegt), mits de kamer leeg en correct wordt opgeleverd.

 • Louwesweg 3, 1066EA Amsterdam
 • 460 kamers
 • Start verhuur: augustus 2012
 • Looptijd: minimaal 10 jaar

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Jouw bericht

  COMMUNITY-INGREDIËNTEN

  Wonen in een community van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per locatie hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij:

  WONEN MET STATUSHOUDERS

  In De Ravel wonen een aantal jongeren die recentelijk een verblijfsvergunning hebben gekregen. Altijd in overleg met de gang

  SAMEN DE LOCATIE BEHEREN

  De dagelijkse gang van zaken in het pand worden geregeld door het beheerteam.
  Voor bewoners, door bewoners
  Socius-Wonen-Pandbeheerders-TWA

  ONS BEHEERTEAM

  De dagelijkse gang van zaken in TWA wordt geregeld door een beheerteam van bewoners!

  Het sociaal beheer wordt bij TWA gedaan door 3 Pandbeheerders: Sam, Cemre en Fay. Het technisch beheer wordt in banen geleid door Sandor en Lennaert. Huurzaken op locatie wordt uitgevoerd door Bogdana.

  Wil je meer weten over het beheerteam of heb je een vraag aan het beheerteam? Stuur dan een mailtje naar info@tijdelijkwonenamsterdam.nl.

  NEEM EEN KIJKJE VAN BINNEN

  WORD BEWONER VAN TWA

  aanmelden

  Enthousiast? Meld je aan voor de wachtlijst!

  NIEUWS VAN SOCIUS

  Werkzaamheden pandbeheerder: Gala aan het woord In De Saffier zorgen Gala en Evangelia voor een veilige, schone en leefbare woonplek voor iedereen. …

  Ben je benieuwd wat onze bewoners aan duurzaamheid doen? In onze vorige blog kon je lezen wat bewoner Lotte aan duurzaamheid in …

  Duurzaamheid in De Aardbei: bewoonster Lotte vertelt in deze blog wat duurzaamheid voor haar betekent. Lotte is 26 jaar oud en werkt als …

  Pandbeheerders Amsterdam: maak kennis met Jasmijn, Sam en Maureen In deze blog vertellen wij jullie meer over onze Pandbeheerders in Amsterdam. Jasmijn, …

  In deze blog vertellen Sandor en Lennaert wat hun werkzaamheden zijn als Technisch beheerder bij Tijdelijk Wonen Amsterdam (TWA). Sandor is 23 …

  Je woont (sinds kort) in een wooncommunity van Socius. Ben je benieuwd hoe je voor een hechte en gezellige community kan zorgen? …

  TWA - Socius