tdo-wit

EEN KORTE GESCHIEDENIS

In het een woon- zorgcomplex Tuindorp Oost woonden jong en oud door elkaar. Omdat de bewoners elkaar veel tegenkwamen, ontstond er veel onderling contact; een praatje is immers gemakkelijk gemaakt!

De bewoners van Tuindorp Oost beschikten over ruime appartementen (van minimaal 45m²), met eigen voorzieningen. In de gedeelde tuin hebben de bewoners van alles gerealiseerd: je kon er pizza’s bakken in de pizzaoven en je pizza opeten aan een van de picknicktafels. Ook vond je in de tuin een grote trampoline!

Wonen bij Tuindorp Oost was ruimte, rust, en gezelligheid. Er was goed contact tussen de buren, en onze bewoners hebben hun beste beentje voorgezet in hun contact met de oudere bewoners.

Tuindorp Oost is één van de projecten binnen het concept U, JIJ & WIJ: dit initiatief richt zich op een goede dynamiek tussen jong en oud. Het andere U, JIJ & WIJ project van Socius is De Saffier. Kijk op de website van U, JIJ & WIJ voor de activiteitenagenda, nieuws en blogs van (oud-)bewoners!

WAT WERD ER VERHUURD?

  • ±65 ruime appartementen van 43m² tot 70m²: anderhalf-, twee- en driekamerwoningen. Prijzen tussen de 611,- en 753,-.
  • Elk appartement heeft eigen voorzieningen; een aparte keuken, badkamer en apart toilet.
  • 12 verdiepingen: per verdieping woonden er 7 of 14 oudere en jongere bewoners
  • De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen.

OMGEVING

Tuindorp Oost is een rustige en groene wijk in het noord-oosten van Utrecht. Op loopafstand vind je een overdekt winkelcentrum met een ruime keuze aan allerlei winkels. Achter Tuindorp Oost vind je veel groen, waar je heerlijk kan sporten. Direct achter het pand vind je ook een buurtboerderij met ezels, paarden, geitjes en kippen.

BEREIKBAARHEID

Met 5 minuten fietsen ben je bij station Overvecht, naar Utrecht CS fiets je in 15 minuten. Het centrum is kortbij – 10 minuten fietsen. Binnen een minuut zit je met de auto op de ring.

Om Tuindorp Oost tot een succes te maken gaan we allerlei samenwerkingsverbanden aan met partijen die iets voor het project kunnen betekenen. Dit kan op allerlei gebieden zijn! Met de volgende partijen werken we op dit moment samen:

  • Careyn is de eigenaar van Tuindorp Oost en is verantwoordelijk voor de zorg van de ouderen.

  • Winklerlaan 365, 3571 KE, Utrecht
  • ± 65 appartementen
  • Start verhuur: 1 april 2016
  • Einde verhuur: beheer Socius tot december 2018

PROJECTINGREDIËNTEN

Wonen in een project van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per project hebben we ingrediënten toegevoegd, soms met extra oog voor de maatschappij:

WONEN TUSSEN DE OUDEREN

Het beste van jong en oud onder één dak, een woonomgeving waar jong en oud elkaar kunnen versterken

SAMEN HET PROJECT BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het pand worden geregeld door het beheerteam. Voor bewoners, door bewoners

HOE HET WAS

MEER WETEN?

aanmelden

Heb je vragen over dit project?
Neem contact met ons op!

NIEUWS VAN SOCIUS

Lees hier het laatste nieuws!

Werkzaamheden pandbeheerder: Gala aan het woord In De Saffier zorgen Gala en Evangelia voor een veilige, schone en leefbare woonplek voor iedereen. …

Ben je benieuwd wat onze bewoners aan duurzaamheid doen? In onze vorige blog kon je lezen wat bewoner Lotte aan duurzaamheid in …

Duurzaamheid in De Aardbei: bewoonster Lotte vertelt in deze blog wat duurzaamheid voor haar betekent. Lotte is 26 jaar oud en werkt als …

Pandbeheerders Amsterdam: maak kennis met Jasmijn, Sam en Maureen In deze blog vertellen wij jullie meer over onze Pandbeheerders in Amsterdam. Jasmijn, …

Tuindorp Oost - Socius