MALIEHOF

EEN KORTE GESCHIEDENIS

In een voormalig opvangtehuis aan de Maliebaan 76-78 zijn wij in januari 2015 gestart met de verhuur van 28 kamers. Het project is op 1 oktober 2017 afgerond. Een groot aantal bewoners van de Maliehof heeft een nieuw plekje gevonden in woonlocatie De Veltroos.

Een belangrijk doel van dit project was, naast het creëren van betaalbare huisvesting op een prachtige locatie in centraal Utrecht, jongeren die bezig waren de laatste stap vanuit de zorg, naar zelfstandigheid te zetten een goede kans te bieden. Deze jongeren hadden een moeilijke periode achter de rug en waren klaar om hun leven op te bouwen. Tijdens de twee jaar dat de Maliehof in het beheer van Socius was, hebben veel kwetsbare jongeren deze stap kunnen maken met behulp van hun medebewoners.

Het project had een sterk maatschappelijke inslag. De huisvesting voor de kwetsbare jongeren werd gecoördineerd in samenwerking met Youké Sterke Jeugd en BackUP. Door het samenwonen met leeftijdsgenoten bouwden ze weer een normaal leven op, met niet alleen woonruimte, maar ook werk, studie en een sociaal netwerk.

WAT WERD ER VERHUURD?

  • 28 kamers van 9 – 32m2 in een monumentaal pand met grote tuin en twee grote gezamenlijke woonkeukens.
  • Huurprijzen lagen tussen de €250 – €470 per maand.
  • De huurprijs was inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen.

Om de Maliehof tot een succes te maken zijn we samenwerkingsverbanden aangegaan met partijen die iets voor het project konden betekenen. Met de volgende partijen hebben we samengewerkt:

  • Gemeente Utrecht, pandeigenaar van Maliehof.
  • De huisvesting voor de kwetsbare jongeren werd gecoördineerd in samenwerking met Youké Sterke Jeugd en BackUP.

  • Maliebaan 76-78, 3581 CV Utrecht
  • 28 kamers
  • Start verhuur: vanaf januari 2015
  • Looptijd: tot oktober 2017

PROJECTINGREDIËNTEN

Per project hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij. In dit afgeronde project vond je het volgende terug:

SAMEN HET PROJECT BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het project werd geregeld door het beheerteam.
Voor bewoners, door bewoners.

WONEN MET KWETSBARE JONGEREN

Kwetsbare jongeren kregen in de Maliehof de kans om tussen leeftijdsgenoten hun leven op de rit te krijgen.

HOE HET WAS

MEER WETEN

Heb je nog vragen over dit project?
Neem contact met ons op!

NIEUWS VAN SOCIUS

Lees hier het laatste nieuws!

Dit is Evangelia, 24 jaar oud en sinds afgelopen mei de nieuwe pandbeheerder van De Saffier. Bij De Saffier wonen ouderen …

Vandaag in ‘Binnenkijken bij’ zijn wij op bezoek bij Marlies! Marlies is 29 jaar oud en bewoonster van De Nieuwe Eyk, …

Ben jij op zoek naar een financieel administratieve baan voor tenminste 6 maanden met uitzicht op een vast dienstverband? Vind je …

Yes! De (zomer)vakantie gaat beginnen, maar waarschijnlijk ga je jouw vakantie dit jaar in eigen land vieren. Ben je benieuwd hoe …

Maliehof - Socius