EEN KORTE GESCHIEDENIS

Op 1 december 2017 werd Karmijn opgeleverd! Karmijn bevindt zich in Amsterdam Nieuw-West, op hetzelfde terrein (voormalig ‘ACTA’) als onze locatie Tijdelijk Wonen Amsterdam.

Bij Karmijn wonen statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) en Nederlandse jongeren samen. Het doel van deze locatie was om alle bewoners een goede thuisbasis te geven, daarom bouwden de bewoners van Karmijn samen aan een community. Van élke bewoner werd dan ook verwacht dat zij zich zouden inzetten voor hun medebewoners.

Karmijn is de zusterlocatie van LOhuizen. Beide locaties zijn gerealiseerd in 2017 in samenwerking met de Alliantie.

  • 110 woningen: twee soorten studio’s (14m² & 24m²) en tweekamerappartementen van 32m².
  • 4 verdiepingen: bewoners deelden hun verdieping met 12-18 anderen.
  • Elke verdieping heeft een gedeelde ruimte, dit kan een ruime woonkeuken zijn waar alle bewoners gebruik van mochten maken, of bijvoorbeeld de wasruimte van het gebouw.
Woningtype Grootte
24 studio’s 14m²
64 studio’s 24m²
22 appartementen 32m²

In de omgeving van Karmijn heb je een groot scala aan winkelmogelijkheden, elk met meerdere supermarkten en één of meer drogisten en andere winkels. Met 5 minuten fietsen kun je bij een van de drie winkelcentra in de buurt zijn: Belgiëplein, Sierplein of Delflandplein.

In je vrije tijd is het ook prima toeven in de omgeving van Karmijn! Zo zit RADION om de hoek van Karmijn en vind je op de binnenplaats voor Karmijn een vuurplaats en verschillende barbecues waar je gebruik van kunt maken.

Om bij Karmijn te komen met het openbaar vervoer is gemakkelijk: Om de hoek stopt er een tram, en op 8 minuten lopen vind je metrohalte Henk Sneevlietweg.

Ben je met de auto? De oprit naar de ring is slechts 4 minuten rijden.

 

De Alliantie – Woningcorporatie de Alliantie is samen met Socius de initiatiefnemer van Karmijn.

Gemeente Amsterdam – In samenwerking met de gemeente Amsterdam is er een thuis gevonden voor 55 statushouders bij Karmijn.

VluchtelingenWerk Nederland – VluchtelingenWerk begeleidt bewoners met een vluchtelingachtergrond.

  • Louwesweg 5 – 231, 1066 EA Amsterdam
  • 110 woningen
  • Start verhuur: december 2017
  • Einde verhuur: beheer Socius tot oktober 2021

COMMUNITY-INGREDIËNTEN

Wonen in een community van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per locatie hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij:

WONEN MET STATUSHOUDERS

50% van de bewoners van Karmijn is asielzoeker geweest. Deze bewoners zijn nu in bezit van een verblijfsvergunning, en krijgen, doordat ze samen wonen met Nederlanders, de mogelijkheid om sneller te integreren.

SAMEN DE LOCATIE BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het pand wordt geregeld door het beheerteam.
Voor bewoners, door bewoners!

HOE HET WAS

Karmijn - Socius