wit-duivendaal

OP ZOEK NAAR EEN KAMER?

Duivendaal is inmiddels niet meer in beheer van Socius. Bekijk het overzicht van onze huidige locaties in Wageningen, of schrijf je in via Connect!

EEN KORTE GESCHIEDENIS

In 2013 is project Duivendaal door Socius gerealiseerd. Het gebouw dat vroeger dienst heeft gedaan als bestuurscentrum van de Wageningen Universiteit is getransformeerd naar woonruimtes voor studenten. Het kon 179 bewoners van een betaalbare woonruimte voorzien. In Duivendaal woonden voornamelijk studenten.

Binnen het gebouw was een verdeling van acht woongangen, waarbinnen veel bewoners zich hebben gevormd tot hechte gangen en vriendengroepen. Het gebouw werd op een sociale manier beheerd door een beheerteam en gangbeheerders, allemaal bewoners uit het gebouw. De aula van het gebouw is vlak na de oplevering onder handen genomen door studenten van de HKU, die er een aantrekkelijke gemeenschappelijke ruimte van hebben gemaakt.

De goede sfeer in de woongangen en de mooie ligging vlakbij het centrum van Wageningen, maakten project Duivendaal een fijne plek. In december 2018 heeft Socius het beheer van Duivendaal overgedragen.

WAT WERD ER VERHUURD?

 • 179 kamers van 12m² t/m 32m².
 • 4 verdiepingen met 8 woongroepen.
 • Huurprijzen lagen tussen de €280 en €456 per maand
 • De huurprijs was inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen.
 • Elke woongroep had een gezamenlijke woonkeuken.
 • Het atrium fungeerde als entreehal en ontmoetingsplaats voor alle bewoners. Buiten was er een groot groen gazon waar je bij lekker weer heerlijk kon vertoeven. Ook vond je buiten voldoende fietsenrekken en gratis parkeerplaatsen voor bewoners met een auto en hun bezoekers.

Duivendaal was een initiatief van Socius en van Van der Leij Vastgoed. Samen hebben we toenadering tot de Wageningen UR gezocht met het voorstel het voormalige bestuurscentrum te huren en naar kamers voor jongeren en studenten te transformeren.

Met de volgende partijen hebben we ook samengewerkt:

 • Plegt-Vos heeft naast de verbouwing ook de coördinatie van de meeklussers op zich genomen.
 • VASPRO heeft geholpen met de ontwikkeling van het project.
 • USE Architects heeft geholpen met de bouwtekeningen.
 • HKU heeft samen met bewoners een plan voor de aankleding van het atrium gemaakt en uitgevoerd.

 • Costerweg 50, 6701 BH, Wageningen
 • 179 kamers
 • Start verhuur: augustus 2013
 • Einde verhuur: beheer Socius tot december 2018

PROJECTINGREDIËNTEN

Per project hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij. In dit afgeronde project vond je het volgende terug:

MEEKLUSSEN VOOR HUURKORTING

Bij de verbouwing van Duivendaal heeft Socius met zelfwerkzaamheid gewerkt. In ruil voor 48 uur meeklussen kreeg je 10% huurkorting!

SAMEN HET PROJECT BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het pand worden geregeld door het beheerteam. Voor bewoners, door bewoners

HOE HET WAS

MEER WETEN

Heb je nog vragen over dit afgeronde project?
Neem contact met ons op!

NIEUWS VAN SOCIUS

Lees hier het laatste nieuws!

Werkzaamheden pandbeheerder: Gala aan het woord In De Saffier zorgen Gala en Evangelia voor een veilige, schone en leefbare woonplek voor iedereen. …

Ben je benieuwd wat onze bewoners aan duurzaamheid doen? In onze vorige blog kon je lezen wat bewoner Lotte aan duurzaamheid in …

Duurzaamheid in De Aardbei: bewoonster Lotte vertelt in deze blog wat duurzaamheid voor haar betekent. Lotte is 26 jaar oud en werkt als …

Pandbeheerders Amsterdam: maak kennis met Jasmijn, Sam en Maureen In deze blog vertellen wij jullie meer over onze Pandbeheerders in Amsterdam. Jasmijn, …

Duivendaal - Socius