DA VINCI

EEN KORTE GESCHIEDENIS

In Leiden heeft Socius in juli 2012 65 kamers opgeleverd in het voormalige Da Vinci College. Dit tijdelijke transformatieproject is gerealiseerd in voorbereiding op de aanleg van de grote nieuwe campus Leidse Schans. Hiervoor heeft Socius voor een laag huurbedrag het gebouw ter beschikking gekregen van de gemeente Leiden.

Het project heeft naar verwachting een zeer korte duur: anderhalf jaar. Daarom heeft Socius een nieuwe variant van tijdelijke transformatie toegepast. Om de kosten te drukken zijn alleen voldoende voorzieningen gebouwd: keukens en douches. Toiletten waren al aanwezig.

Aan de indeling van het gebouw is niets gedaan. Hierdoor is de kamergrootte zeer gevarieerd. De meeste kamers zijn erg groot: van 50 tot 200 m2. Omdat Socius zich ten doel heeft gesteld huisvesting aan te bieden voor maatschappelijk aanvaardbare prijzen, kosten de kamers maximaal 400 euro per maand. De goedkoopste kamer is 200 euro per maand.

Da Vinci is op 1 januari 2014 beëindigd. Het pand is hierna gesloopt.

WAT WERD ER VERHUURD?

  • 65 kamers van 50 – 200m2.
  • Huurprijzen lagen tussen de €200 en €400 per maand.
  • De huurprijs was inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen.

Om Da Vinci tot een succes te maken zijn we samenwerkingsverbanden aangegaan met partijen die iets voor het project konden betekenen. Met de volgende partijen hebben we samengewerkt:

  • Vaspro Bouwmanagement, Laurens Smits was adviseur, coach en deed projectmanagement bij de voorbereiding en realisatie van de transformatie.
  • De verbouwing werd uitgevoerd door aannemer Plegt-Vos.

  • Lammenschanspark 2, 2321 JK Leiden
  • 65 kamers
  • Start verhuur: juli 2012
  • Einde verhuur: beheer Socius tot januari 2014

PROJECTINGREDIËNTEN

Per project hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij. In dit afgeronde project vond je het volgende terug:

SAMEN HET PROJECT BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het pand worden geregeld door het beheerteam.
Voor bewoners, door bewoners.

HOE HET WAS

MEER WETEN

Heb je nog vragen over dit project?
Neem contact met ons op!

NIEUWS VAN SOCIUS

Lees hier het laatste nieuws!

Werkzaamheden pandbeheerder: Gala aan het woord In De Saffier zorgen Gala en Evangelia voor een veilige, schone en leefbare woonplek voor iedereen. …

Ben je benieuwd wat onze bewoners aan duurzaamheid doen? In onze vorige blog kon je lezen wat bewoner Lotte aan duurzaamheid in …

Duurzaamheid in De Aardbei: bewoonster Lotte vertelt in deze blog wat duurzaamheid voor haar betekent. Lotte is 26 jaar oud en werkt als …

Pandbeheerders Amsterdam: maak kennis met Jasmijn, Sam en Maureen In deze blog vertellen wij jullie meer over onze Pandbeheerders in Amsterdam. Jasmijn, …

Da Vinci - Socius