WONEN OP DE HOEK

Wonen op de Hoek is een bijzondere Socius locatie: er woont een groep statushouders en kwetsbare jongeren, aangevuld met studenten, net-afgestudeerden en werkzoekenden. Wonen op de Hoek is een goede start voor iedereen!

Bij Wonen op de Hoek werk je in maximaal 5 jaar toe naar een volgende stap in je wooncarrière. Op deze manier krijgen steeds weer nieuwe woonstarters de kans op een goede start in Amsterdam. Samen bouwen de bewoners van De Hoek aan een levendige community, waar iedereen aan kan bijdragen!

VOOR WIE IS DE HOEK?

Wonen op de Hoek is een relatief rustige locatie, met vooral bewoners van in de twintig. Wonen op de Hoek is er voor jongeren van 18 t/m 27 jaar. Veel van hen werken, of studeren voltijd. Het is dus vooral ‘s avonds gezellig!

Een deel van de woningen van Wonen op de Hoek wordt bewoond door jonge vluchtelingen die net een verblijfsvergunning hebben gekregen (statushouders), en door kwetsbare jongeren. Alle bewoners dragen bij aan de gezamenlijke leefomgeving, zodat statushouders en kwetsbare jongeren de beste kans op integratie krijgen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Wonen op de Hoek? Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

EEN STUDIO VOOR JEZELF?
SAMENWONEN IN EEN RUIM APPARTEMENT?
BIJDRAGEN AAN INTEGRATIE?
 •  65 woningen, waarvan 33 studio’s, 14 tweekamerappartementen en 18 driekamerappartementen.
 • 5 verdiepingen: je deelt jouw verdieping met 6 tot 15 huisgenoten, dat is je woongroep.
 • De huurprijs is exclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen.
 • De huurprijs is inclusief €36,- servicekosten voor onder andere groenonderhoud, kleine herstellingen, glasbewassing en sociaal beheer.
Woningtype Grootte
33 studio’s 24-30 m²
14 tweekamerappartementen 52-59 m²
18 driekamerappartementen 60-78 m²

De woningen van Wonen op de Hoek zijn sociale huurwoningen. De huurprijzen passen dan ook binnen het ‘Passend toewijzen’ beleid. Lees op WoningNet meer over deze regels.

 

IN EN OM WONEN OP DE HOEK

 • Bewoners van Wonen op de Hoek kunnen een parkeerplaats huren onder het pand, waar je veilig en beschut je auto kunt parkeren.
 • Een deel van de woningen is voorzien van een balkon of dakterras!
 • Bij Wonen op de Hoek kun je met de lift naar je verdieping, m.u.v. naar de bovenste verdieping; daar moet je nog één trap voor nemen.
 • Samen met je woongroep kun je de ruimte bij de lift inrichten naar eigen smaak. Zet je er een gezellige bank neer, en gooi je je creatieve talent in strijd om de muur een mooie lik verf te geven? Mogelijkheden te over!

Op 5 minuten fietsen afstand van Wonen op de Hoek vind je winkelcentrum Delflandplein, met meerdere supermarkten en een scala aan winkels en eetgelegenheden! Zin in een voorstelling, goed kop koffie of een feestje? Uitgaansgelegenheid RADION is ook dichtbij.

Metrostation Henk Sneevlietweg is op steenworpafstand van Wonen op de Hoek, dus je bent zo in het centrum!

Ook met de auto is het praktisch navigeren – in een mum van tijd zit je op de A10.

 

Enthousiast over Wonen op de Hoek? Om in Wonen op de Hoek te kunnen komen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

STAP 1
Herken je jezelf in de volgende zinnen?

 • Je bent maatschappelijk betrokken, steekt graag de handen uit de mouwen en wordt enthousiast van het idee achter Wonen op de Hoek.
 • Je bent sociaal, en staat open voor mensen uit andere culturen en achtergronden.
 • Je hebt een lopende inschrijving op WoningNet.
 • Je hebt een maximaal jaarinkomen conform de regels van ‘Passend toewijzen’.
 • Je bent tussen de 18 t/m 27 jaar oud.

Ja? Dan kun je, als er een woning vrij is, je inschrijven voor de advertentie op WoningNet. Deze advertenties staan altijd een week online! Volg de Socius Facebookpagina om een heads-up te krijgen als er een woning bij Wonen op de Hoek beschikbaar is.

STAP 2
Heb je succesvol gereageerd op de WoningNetadvertentie? De eerste 30 kandidaten worden uitgenodigd voor de verplichte informatieavond.

Het kan zijn dat je pas vlak van tevoren een uitnodiging krijgt, dit kan komen doordat wij pas laat de kandidatenlijst vanuit WoningNet krijgen. Vaak staat de datum van de infoavond alvast in de advertentie, lees daarom de advertentie goed door!

Check dus even of je e-mailadres goed in Woningnet staat, anders loop je misschien onze e-mails mis! Check ook even je spambox, het kan zomaar zijn dat daar je uitnodiging in is beland.

STAP 3
Een uitnodiging ontvangen? Dan zien we je op de infoavond. Hier kun je al je vragen stellen, krijg je een presentatie en hoor je meer over de verdere selectieprocedure.

Deze infoavond is verplicht: ben je niet aanwezig, dan kom je niet in aanmerking voor een woning bij Wonen op de Hoek!

STAP 4
Nog steeds enthousiast na de infoavond? Vul dan jouw motivatie en een aantal andere vragen in op de online vragenlijst.

Een link en de deadline hiervoor krijg je van ons per e-mail nadat je aanwezig bent geweest op de infoavond. Motivaties worden alleen geaccepteerd via de link die je krijgt toegestuurd. Motivaties die via andere kanalen worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

STAP 5

Was je aanwezig bij de infoavond en heb je je motivatie ingediend? Dan rest je nog een belangrijke stap: de financiële check! We zullen je een e-mail sturen waarin we je vragen om een inkomensverklaring over het voorgaande jaar in te dienen. Dit wordt ook wel een IBRI of IB-60 formulier genoemd. Zonder dit formulier kunnen we je geen woning aanbieden.

Via Mijn Belastingdienst kun je je inkomensverklaring downloaden. Let op: hiervoor heb je een DigiD nodig! De woningen van Wonen op de Hoek zijn sociale huur, daarom wordt het ‘Passend Toewijzen’ principe toegepast.

STAP 6
Alles in orde? Gefeliciteerd, dan kun je je huurcontract tekenen!

Hiervoor zal je via e-mail een uitnodiging ontvangen. Voordat je je sleutel krijgt, moet je wel je eerste huurbetaling hebben voldaan: je sleutel ontvang je dus niet bij het tekenen van je contract.

Het realiseren van Wonen op de Hoek heeft Socius niet alleen gedaan; samen met de volgende partijen is Wonen op de Hoek tot stand gekomen:

De Alliantie – Socius en woningcorporatie De Alliantie zijn de initiatiefnemers van Wonen op de Hoek.

Gemeente Amsterdam – In samenwerking met de gemeente Amsterdam is er een thuis gevonden voor een groep statushouders bij Wonen op de Hoek.

HVO-Querido – HVO-Querido begeleidt de bewoners die uit maatschappelijke opvang stromen.

VluchtelingenWerk Nederland – VluchtelingenWerk begeleidt bewoners met een vluchtelingachtergrond.

Plegt-Vos – Wonen op de Hoek is getransformeerd in samenwerking met bouwbedrijf Plegt-Vos.

 • Mag ik samenwonen?
  Samenwonen met maximaal 2 personen is in de appartementen (2 of 3 kamers) toegestaan, in de studio’s niet. Let op: de persoon met wie je wilt samenwonen moet als mede-verhuizer vermeld staan in je WoningNet profiel. Ook moet je kijken naar de inkomens van jezelf en je partner of jullie binnen de inkomensgrenzen van de appartementen valt, dit wordt Passend toewijzen genoemd. Klik hier voor meer informatie.
 • Kan ik mezelf bij de Gemeente Amsterdam inschrijven?
  Ja, dit moet zelfs. Op de website van de gemeente vind je alle informatie die je nodig hebt.
 • De huurprijs is exclusief g/w/l, wat houdt dit precies in?
  De maandelijkse huurprijs is exclusief gas, water, licht en internet, dit moet je dus zelf regelen en betalen. Ook gemeentelijke heffingen betaal je zelf. De huurprijs is wel inclusief €26 servicekosten. Onder servicekosten verstaat Socius onder andere groenonderhoud, kleine herstellingen, glasbewassing en sociaal beheer.
 • Is er internet aanwezig?
  De woningen worden allen opgeleverd met de mogelijkheid tot het verbinden tot het internet. Bewoners dienen zelf een internet abonnement af te sluiten.
 • Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
  Dit is niet verplicht, maar Socius raadt al haar huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten.
 • Kan ik huurtoeslag krijgen?
  Ja dat kan, maar let op: dit is afhankelijk van je leeftijd en van de woning (studio of appartement). Klik hier voor actuele informatie.
 • Moet ik een borg betalen?
  Ja, de borg bedraagt €400 voor studio’s en €600 voor appartementen. Deze borg betaal je bij aanvang van de huurperiode. De borg wordt weer teruggestort op de 28ste na de einddatum van het huurcontract (als je je kamer opzegt), mits de woning leeg en correct wordt opgeleverd.
 • Mag ik roken in het pand?
  Het is niet toegestaan om te roken in de algemene ruimtes zoals de gangen en de lift. Roken mag alleen in je eigen woning en buiten, mits je woongroepgenoten hier geen overlast aan ondervinden.
 • Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn niet toegestaan, tenzij Socius hier schriftelijke toestemming voor geeft. Het is dus wel bespreekbaar.
 • Wat zit er in de keuken?
  De keukens hebben keukenkastjes, maar nog geen apparatuur. De keukens zijn ingericht op elektrisch koken, er zijn geen gasaansluitingen.

 • Ottho Heldringstraat 41 t/m 173, 1066 XT Amsterdam
 • 65 woningen
 • Start verhuur: maart 2017
 • Looptijd: onbepaalde tijd

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Jouw bericht

  COMMUNITY-INGREDIËNTEN

  Wonen in een community van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per locatie hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij:

  WONEN MET STATUSHOUDERS

  Bij Wonen op de Hoek wordt een deel van de studio's bewoond door statushouders. Zij krijgen door het samen wonen met Nederlanders een extra boost voor hun integratie.

  SAMEN DE LOCATIE BEHEREN

  De dagelijkse gang van zaken in het pand wordt opgepakt door het beheerteam.
  Voor bewoners, door bewoners!

  WONEN MET KWETSBARE JONGEREN

  Naast statushouders & sociaal huurders wonen er ook een aantal kwetsbare jongeren bij De Hoek. Zij stromen uit maatschappelijke opvang, en werken aan hun reïntegratie.

  NEEM EEN KIJKJE VAN BINNEN

  WORD BEWONER VAN WONEN OP DE HOEK

  Enthousiast? Like onze Facebookpagina,
  dan zie je het meteen als er een woning vrijkomt!

  Wonen op de Hoek - Socius