WONEN OP SET

In juni 2018 werden de 141 studio’s en appartementen van Set opgeleverd! Samen met de buurt bouwen de bewoners aan een levendige community waar zowel de bewoners van Set als hun buurtgenoten baat bij hebben.

Het doel van Set is om alle bewoners een goede thuisbasis te geven. Bewoners werken samen om van alles samen te ondernemen: taal exchanges, samen koken, filmavonden, spelletjes spelen, noem maar op!

VOOR WIE ZIJN DE WONINGEN VAN SET?

Wonen bij Set is voor iedereen van 18 t/m 27 jaar die graag maatschappelijk betrokken is en wil bijdragen aan zijn of haar eigen woonplek. De ene helft van de woningen van Set is bestemd voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning die starten met hun leven in Nederland, de andere helft voor Nederlandse starters en studenten.

Deze verschillende bewoners brengen stuk voor stuk eigen levenservaring en kennis met zich mee. Samen werken alle bewoners aan een levendige community waar iedereen baat bij heeft!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen Set? Klik hier om je in te schrijven voor de nieuwsbrief!

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN?
EIGEN STUDIO?
SAMENWONEN IN EEN APPARTEMENT?
DEEL UITMAKEN VAN DE SET COMMUNITY?
 • 141 woningen verdeeld over 4 trapsgewijs opgebouwde verdiepingen
 • Twee woningtypes: studio’s van 24m² en tweekamerappartementen van 32 m²
 • Je kunt uitsluitend via WoningNet op de woningen reageren; als er een studio of appartement is vrijgekomen lees je dat op onze Facebookpagina
 • De woningen van Set worden allemaal onder een jongerencontract verhuurd. Dit betekent dat je je WoningNet inschrijftijd niet kwijtraakt als je een woning bij Set accepteert, én dat je 18 t/m 27 jaar oud moet zijn
 • 4 verdiepingen: je deelt jouw verdieping met maximaal 20 anderen, dat is je woongroep
 • Op eerste, tweede en derde verdieping vind je extra woonkamers, inclusief keuken. Dit zijn gezamenlijke ruimtes waar alle bewoners gebruik van mogen maken
 • De huurprijzen van Set zijn inclusief gas, water, elektra, internet & wasmachinegebruik. De huurprijs van de studio’s van 24m² is afhankelijk van je leeftijd.
 • Voor de woningen van Set kun je huurtoeslag aanvragen. De hoogte hiervan is afhankelijk van jouw situatie.
Woningtype Grootte
103 studio’s 24m²
38 appartementen 32m²

De woningen van Set zijn sociale huurwoningen. De huurprijzen passen dan ook binnen het ‘Passend toewijzen’ beleid. Lees op WoningNet meer over deze regels.

Een gedeelte van de woningen bij Set is gereserveerd voor de leeftijdsgroep 18 t/m 22 jaar. Deze leeftijdsgrens wordt gehanteerd in verband met de huurtoeslaggrens. De huurprijs voor deze woningen verschilt dan ook van de woningen die toegewezen worden aan personen van 23 t/m 27 jaar. Als een woning vrijkomt bij Set wordt duidelijk in de WoningNet advertentie vermeld wat voor woning het betreft en voor wie deze geschikt is.

 

IN EN OM SET

 • Op de begane grond van Set vind je een ontmoetingsruimte. Bewoners organiseren daar allerlei activiteiten en je kunt er altijd gezellig kletsen met je medebewoners
 • Je was doen is zo gepiept in de wasruimte op de begane grond! De kosten voor het gebruik van de wasmachines zit inbegrepen in de servicekosten

Op 300 meter afstand van Set ligt Winkelcentrum IJburg. Daar kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen en vind je ook onder andere ook enkele drogisterijen, een bakker, slager en een fietsenmaker.

Voor de tram en bus hoef je ook niet ver, die vind je bij het winkelcentrum; halte Vennepluimlaan.

Adres Set: Erich Salomonstraat 135a-151s, 1087AV Amsterdam

Enthousiast over Set? Om in Set te kunnen komen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

STAP 1
Voldoe je aan de volgende criteria?

 • Je bent maatschappelijk betrokken, steekt graag de handen uit de mouwen en wordt enthousiast van het idee achter Set.
 • Je bent sociaal, en staat open voor mensen uit andere culturen en achtergronden
 • Je hebt een lopende inschrijving op Woningnet
 • Je hebt een maximaal jaarinkomen conform de regels van ‘Passend toewijzen

Ja? Dan kun je, als er een woning vrij is, je inschrijven voor de advertentie op WoningNet. Deze advertenties staan altijd een week online! Volg de Socius Facebookpagina om een heads-up te krijgen als er een woning bij Set beschikbaar is.

STAP 2
Heb je succesvol gereageerd op een WoningNetadvertentie? Wacht dan de looptijd af. Als je wordt uitgenodigd voor een informatieavond ontvang je na afloop van de advertentie een bericht hierover.

Check dus even of je e-mailadres goed in WoningNet staat, anders loop je misschien onze e-mails mis!

STAP 3
Een uitnodiging ontvangen? Dan zien we je op de infoavond. Hier kun je al je vragen stellen, krijg je een presentatie en hoor je meer over de verdere selectieprocedure.

Deze infoavond is verplicht: ben je niet aanwezig, dan kom je niet in aanmerking voor een woning bij Set!

STAP 4
Nog steeds enthousiast na de infoavond? Vul dan jouw motivatie en een aantal andere vragen in op de online vragenlijst.

Een link en de deadline hiervoor krijg je van ons per e-mail nadat je aanwezig bent geweest op de infoavond. Motivaties worden alleen geaccepteerd via de link die je krijgt toegestuurd. Motivaties die via andere kanalen worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

STAP 5

Was je aanwezig bij de infoavond en heb je je motivatie ingediend? Dan rest je nog een belangrijke stap: de financiële check! We zullen je een e-mail sturen waarin we je vragen om een inkomensverklaring over het voorgaande jaar in te dienen. Dit wordt ook wel een IB-60 formulier genoemd. Zonder dit formulier kunnen we je geen woning aanbieden.

Via Mijn Belastingdienst kun je je inkomensverklaring downloaden. Let op: hiervoor heb je een DigiD nodig! Omdat de woningen van Set sociale huurwoningen zijn, wordt het ‘Passend Toewijzen’ principe toegepast.

STAP 6
Alles in orde? Gefeliciteerd, dan mag je langskomen om je huurcontract te tekenen!

Hiervoor zal je via e-mail een uitnodiging ontvangen. Voordat je je sleutel krijgt, moet je wel je eerste betaling hebben voldaan: je sleutel ontvang je dus niet bij het tekenen van je contract.

Het realiseren van Set heeft Socius niet alleen gedaan. Samen met de volgende partijen is Set tot stand gekomen:

De Alliantie – Woningcorporatie de Alliantie & Socius zijn de initiatiefnemers van Set.

Gemeente Amsterdam – In samenwerking met de gemeente Amsterdam is er een thuis gevonden voor 70 statushouders bij Set.

VluchtelingenWerk Nederland – VluchtelingenWerk begeleidt bewoners met een vluchtelingachtergrond.

 • Wat is een jongerenhuurcontract?
  De woningen van Set worden exclusief verhuurd onder een jongerenhuurcontract. Een jongerencontract houdt in dat je maximaal 5 jaar bij Set kan wonen. Daar staat tegenover dat je je wachttijd behoudt zodra je een woning bij Set hebt geaccepteerd. Je blijft dus gedurende maximaal 5 jaar ‘doorsparen’ voor de volgende stap in je wooncarrière. Gezien de juridische constructie van een jongerencontract, kan deze alleen worden aangeboden aan personen van 18 t/m 27 jaar.
 • Moet ik student zijn om me aan te melden voor Set?
  Bij Set geldt geen campuscontract. Je hoeft dus niet te studeren om er te komen wonen.
 • Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn toegestaan zodra je hier schriftelijk toestemming voor gekregen hebt van Socius. Je huisdier mag alleen in je eigen woning verblijven, niet in de algemene ruimtes. In het geval van klachten, moet het huisdier binnen 24 uur een alternatief onderkomen krijgen.
 • De huurprijs is inclusief servicekosten, wat houdt dit precies in?
  Er is per maand een gedeelte van het huurbedrag gereserveerd voor het betalen van de servicekosten, zoals elektriciteit, water, internet en wasmachinegebruik. In je huurcontract kun je lezen wat er precies onder servicekosten valt.
 • Mag je samenwonen?
  De appartementen zijn bedoeld voor tweepersoonshuishoudens, daar mag je dus samenwonen. Je kunt niet als éénpersoonshuishouden in een type 3 appartement wonen. In de studio’s is samenwonen niet toegestaan. Let op: Je kunt alleen samenwonen als de persoon die met je meeverhuist ook als zodanig in jouw Woningnetprofiel geregistreerd staat. Als je gereageerd hebt op de advertentie voor tweepersoonsappartementen, vergeet dan niet te kijken naar de inkomens van beide personen om te zien of jullie gecombineerde inkomen binnen de inkomensgrenzen van de appartementen valt; dit wordt Passend toewijzen genoemd. Klik hier voor meer informatie.
 • Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
  Dit is niet verplicht, maar Socius raadt al haar huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten.
 • Kan ik huurtoeslag krijgen?
  Ja, alle woningen van Set zijn sociale huur. Je kunt kijken hoeveel huurtoeslag jij persoonlijk zou krijgen door een proefberekening te maken op de website van de Belastingdienst.
 • Mag ik roken in het pand?
  Het is niet toegestaan om te roken in de algemene ruimtes. Roken mag alleen in je eigen woning, en buiten.
 • Is er internet aanwezig?
  Ja, internet zit inbegrepen in de servicekosten. Je moet nog wel een eigen router aanschaffen als je draadloos internet wilt.
 • Mag ik mijn woning verven en/of boren in de muren?
  Ja, je mag aan je woning klussen. Ook de vloer mag worden aangepast. Wanneer je gaat verhuizen, hoef je de woning niet in originele staat op te leveren. Echter is de nieuwe huurder niet verplicht om bijvoorbeeld een door jou gelegde laminaatvloer over te nemen, maar je mag hier onderling wel afspraken over maken. Wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan ben je wel verplicht om de woning leeg op te leveren.
 • Moet ik een borg betalen?
  Ja. Voor studio’s geldt een borg van €400. Als je een appartement gaat huren, betaal je een borg à €600.

 • Erich Salomonstraat 135a-151s, 1087 AV, Amsterdam
 • 141 woningen
 • Start verhuur: juni 2018
 • Looptijd: minimaal 10 jaar

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Jouw bericht

  COMMUNITY-INGREDIËNTEN

  Wonen in een community van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per locatie hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij:

  WONEN MET STATUSHOUDERS

  50% van de bewoners van Set heeft een vluchtelingachtergrond. Samen met Nederlandse starters bouwen zij aan hun eigen start in Amsterdam.

  SAMEN DE LOCATIE BEHEREN

  De dagelijkse gang van zaken in het pand worden geregeld door het beheerteam.
  Voor bewoners, door bewoners

  NEEM EEN KIJKJE VAN BINNEN

  BEKIJK HIER DE PLATTEGRONDEN VAN DE WONINGEN

  WORD BEWONER VAN SET

  Enthousiast? Like onze Facebookpagina,
  dan zie je het meteen als er een woning vrijkomt!

  Set - Socius