WONEN IN DE VELTROOS

Op korte afstand van park Transwijk, in de wijk Kanaleneiland, vind je De Veltroos! In een voormalig schoolgebouw heeft Socius -in samenwerking met Alertfonds- in 2017 50 kamers gerealiseerd.

Bij De Veltroos zijn de kamers in het pand in ‘huizen’ verdeeld. Je deelt met enkele anderen een woonkamer met open keuken en een badkamer. In De Veltroos ontstaan er dus kleine gezellige groepen binnen de grotere community.

VOOR WIE IS DE VELTROOS?

Op zoek naar een kamer, maar niet in een grootschalige gemeenschap? Heb jij liever een klein aantal huisgenoten? Dan is De Veltroos misschien wel iets voor jou!

Bij De Veltroos gelden geen leeftijdsgrenzen. Echter zijn alle huidige bewoners tussen de 18 en 30 jaar. Veel van hen studeren of zijn net begonnen met werken. Er heerst een gezellige studentikoze sfeer.

OP KAMERS IN UTRECHT?
ZOEK JE EEN KLEINSCHALIGE WOONGROEP?
 • 50 kamers van 11 m² t/m 20 m²
 • €390 – €480 inclusief g/w/l en servicekosten
 • 3 verdiepingen, 8 woongroepen met 4-6 bewoners en 1 woongroep met 9 bewoners
 • Met je woongroep deel je de woonkamer/keuken en badkamer
 • De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet en gemeentelijke heffingen
Als er een kamer bij De Veltroos vrijkomt kun je onder ‘Aanbod’ in Connect de precieze details van die kamer zien, zoals de oppervlakte en de huurprijs.

Met 3 minuten ben je bij Winkelcentrum Kanaleneiland, waar je veel winkels en supermarkten vindt. Verder is de Ikea ook dichtbij, erg handig. In je vrije tijd is het in de zomer fijn toeven in Park Transwijk, waar ook elk jaar het Bevrijdingsfestival wordt georganiseerd!

Een paar minuten lopen vanaf De Veltroos is er een bushalte, je neemt dus zo de bus richting het CS en het centrum. Met de auto is De Veltroos ook goed te bereiken: de oprit van de A12 is nabij.

Enthousiast over De Veltroos? Om hier te mogen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

STAP 1
Herken je jezelf in de volgende zinnen?

 • Je studeert, werkt al of bent op zoek naar werk en zoekt een kamer in Utrecht.
 • Je wilt met veel mensen samen wonen op één locatie, maar wel in een kleinschalige woongroep.
 • Je bent op zoek naar gezelligheid met leeftijdsgenoten en gelijkgestemden (voornamelijk studenten), maar wilt ook een ruime kamer voor jezelf.

Dan kun je jezelf inschrijven voor de wachtlijst, mits er nog plek is. Als de wachtlijst gesloten is, is dat altijd tijdelijk. Wachtlijst gesloten? Kijk dan regelmatig terug!

 

STAP 2
Succesvol aangemeld? Wanneer er een kamer vrijkomt in De Veltroos wordt er een hospiteeravond georganiseerd door de woongroep: zij kiezen de nieuwe bewoner. Je krijgt een e-mail van Socius Connect wanneer je je kunt inschrijven voor een hospiteeravond. Dit werkt via het first come, first serve principe: de eersten die reageren hebben de meeste kans. Er zijn per kamer 10 hospiteerplekken beschikbaar, wees er dus snel bij!

 

STAP 3
Heb je een bevestigingse-mail gekregen? Dan zien we je op de hospiteeravond. Hier kun je de iedereen in de woongroep ontmoeten, de kamer zien en al je vragen stellen. Na afloop laat de gangbeheerder zo snel mogelijk de uitslag horen.

 

STAP 4
Ben je uitgekozen als nieuwe bewoner van de woongroep? Gefeliciteerd! Dan moet je om het officieel te maken je huurcontract komen tekenen en de eerste maand huur + borg + €25 administratiekosten betalen. De beheerder huurzaken neemt contact met je op om hiervoor een afspraak te maken.

 

STAP 5
Getekend en betaald? Op de eerste dag dat je huurovereenkomst ingaat ontvang je de sleutels van jouw nieuwe woning en kun je gaan klussen en verhuizen!

De Veltroos is ontwikkeld in samenwerking met Alertfonds:

“Alert jongerenfonds is een onafhankelijk fonds dat progressieve projecten van jongeren ondersteunt. Sinds 1991 neemt Alert een unieke en onafhankelijke positie in binnen de Nederlandse en internationale fondsenwereld. En daar zijn we trots op! Alert wordt draaiende gehouden door een groep enthousiaste bestuursleden, allemaal vrijwilligers en tussen de 18 en 32 jaar. Het feit dat Alert al zo’n twintig jaar succesvol bestuurd wordt door enthousiaste jongeren is hét beste voorbeeld van waar we voor staan en in geloven: jongeren willen en kunnen een serieuze, positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de positie van andere jongeren, door het tonen van solidariteit en betrokkenheid.”

 • Moet ik student zijn om me aan te melden voor De Veltroos?
  Bij De Veltroos geldt geen campuscontract. Je hoeft dus niet te studeren om er te komen wonen.
 • Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn niet toegestaan, tenzij Socius hier schriftelijke toestemming voor geeft. Het is dus wel bespreekbaar.
 • Kan ik mezelf bij de Gemeente Utrecht inschrijven?
  Ja, dit moet zelfs. Op www.utrecht.nl/verhuizen vind je alle informatie die je nodig hebt.
 • De huurprijs is inclusief servicekosten, wat houdt dit precies in?
  Er is per maand een gedeelte van het huurbedrag gereserveerd voor het betalen van de servicekosten, zoals elektriciteit, water en internet. In het huurcontract kun je lezen wat er precies onder servicekosten valt.
 • Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
  Dit is niet verplicht, maar Socius raadt al haar huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten.
 • Kan ik huurtoeslag krijgen?
  Nee, het niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen voor de kamers in De Veltroos.
 • Mag ik roken in het pand?
  Het is niet toegestaan om te roken in de algemene ruimtes. Roken mag alleen in de kamers, mits je woongroepgenoten hier geen overlast aan ondervinden.
 • Is er internet aanwezig?
  Nee, internet zit niet inbegrepen in de servicekosten. Je kunt zelf je eigen internetabonnement afsluiten.
 • Mag ik mijn kamer verven en/of boren in de muren?
  Ja, je mag aan de kamer klussen. Ook de vloer mag worden aangepast. Wanneer je gaat verhuizen, hoef je de kamer niet in originele staat op te leveren. Echter is de nieuwe huurder niet verplicht om bijvoorbeeld een door jou gelegde laminaatvloer of gebouwde hoogslaper over te nemen, maar je mag hier onderling wel afspraken over maken. Wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan ben je wel verplicht om de kamer leeg op te leveren.
 • Moet ik een borg betalen?
  Ja, ongeacht het kamertype moet er eenmalig een borg gelijk aan de eerste maand huur betaald worden bij aanvang van de huurperiode. Deze borg wordt weer teruggestort op de 28ste na de einddatum van het huurcontract (als je je kamer opzegt), mits de kamer leeg en correct wordt opgeleverd.

 • Rooseveltlaan 826, 3526 BL, Utrecht
 • 50 kamers
 • Start verhuur: november 2017
 • Looptijd: onbepaald

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Jouw bericht

  COMMUNITY-INGREDIËNTEN

  Wonen in een community van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per locatie hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij:

  SAMEN DE LOCATIE BEHEREN

  De dagelijkse gang van zaken bij De Veltroos wordt geregeld door het beheerteam.
  Voor bewoners, door bewoners!

  ONS BEHEERTEAM

  Bo en Ofra regelen het dagelijkse reilen en zeilen bij De Veltroos! Bo en Ofra zijn huismeester, zij verzorgen het sociaal beheer en het technisch beheer. Het sociaal beheer bestaat uit drie aspecten: hygiëne, veiligheid en leefbaarheid. Brandveiligheid, geluidsoverlast en de schoonmaak in het pand zijn hier voorbeelden van.

  Lees meer over zelfbeheer en verschillende functies.

  Wil je meer weten over het beheerteam of heb je een vraag aan het beheerteam? Stuur dan een mailtje naar info@de-veltroos.nl . 

  NEEM EEN KIJKJE VAN BINNEN

  WORD BEWONER VAN DE VELTROOS

  Enthousiast? Meld je aan voor de wachtlijst!

  De Veltroos - Socius