WONEN BIJ DE AARDBEI

Per 31 augustus 2018 zijn de 82 studio’s en appartementen van De Aardbei opgeleverd. De Aardbei is een bijzondere plek! Socius heeft voor Almere het WOOW concept ontwikkeld; dit staat voor Wonen, Ontmoeten, Ontspannen en Werken. Naast de appartementen en studio’s beschikt De Aardbei namelijk over een meetingpoint waar je mensen kunt ontmoeten. En op een later moment worden er bij De Aardbei ook een horecagelegenheid en een collegezaal gerealiseerd! Meer informatie over de locatie vind je op de website van De Aardbei.

Het doel van Wonen bij De Aardbei is om alle bewoners een goede thuisbasis te geven. Bewoners werken samen om van alles te ondernemen, daarom zijn we op zoek naar bewoners die zich willen inzetten voor de community van De Aardbei!

VOOR WIE ZIJN DE WONINGEN VAN DE AARDBEI?

Wonen bij De Aardbei is voor enthousiaste studenten & starters die op zoek zijn naar een eigen plek in een levendige wooncommunity. Een deel van de woningen van De Aardbei is bestemd voor bewoning door buitenlandse studenten. Door het samen wonen en leven kunnen bewoners werken aan een gezellige community waarin ieders eigen inbreng voorop staat!

STUDIO OF APPARTEMENT?
WONEN IN HARTJE ALMERE?
EEN GEZELLIGE COMMUNITY?
MELD JE AAN VOOR DEZE LOCATIE!
 • 82 woningen verdeeld over 3 verdiepingen
 • 57 studio’s, 25 appartementen (twee en drie kamers)
 • Je moet een WoningNet inschrijving hebben om bij De Aardbei te kunnen komen wonen
 • De woningen van De Aardbei worden allemaal onder een jongerencontract verhuurd. Dit betekent dat je er maximaal 5 jaar kunt blijven wonen. Bij De Aardbei behoud je altijd je WoningNet inschrijftijd
 • 3 verdiepingen: elke verdieping telt meerdere studio’s/appartementen, zo vormt elke verdieping een woongroep
 • De huurprijzen van De Aardbei zijn inclusief gas, water, elektra, internet & wasmachinegebruik
Woningtype Grootte
Studio 25 m² – 35 m²
Appartement 52 m² – 69 m²
Zie de WoningNet advertentie voor de huurprijs van een vrijgekomen woning.

 

IN EN OM DE AARDBEI

 • Je was doen is zo gepiept in de wasruimte op de begane grond! De kosten voor het gebruik van de wasmachines zit inbegrepen in de servicekosten

De Aardbei ligt in het centrum van Almere, tegenover het stadhuis. Je loopt dus zo naar de winkelstraat!

Het centraal treinstation ligt op loopafstand, ook is er een bushalte om de hoek.

Adres: Landdroststraat 10-174, 1315 RG Almere

Enthousiast over De Aardbei? Om in De Aardbei te kunnen komen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

STAP 1

Als er een woning bij De Aardbei beschikbaar komt, wordt er een advertentie op WoningNet geplaatst.

Herken je jezelf in de volgende zinnen?

 • Je bent 18 t/m 27 jaar (als je wilt samenwonen moet je beoogde medebewoner minimaal 18 jaar zijn);
 • Je bent enthousiast over het idee achter De Aardbei en wilt graag je steentje bijdragen aan een gezellige community waar iedereen zich thuisvoelt;
 • Je hebt een lopende inschrijving op WoningNet;
 • Je hebt een maximaal jaarinkomen conform de regels van ‘Passend toewijzen’.

Ja? Dan kun je, als er een woning vrij is, je inschrijven voor een advertentie op WoningNet. Deze advertenties staan altijd een week online!

Op de hoogte blijven van nieuwe locaties van Socius? Of wil je kijken op welke andere locaties je kunt wonen via Socius? Dit kan via Socius Connect!

STAP 2
Heb je succesvol gereageerd op de WoningNet advertentie? Wacht dan de looptijd af. Na afloop van de advertentie krijg je bericht of je wordt uitgenodigd voor een informatieavond, of niet.

Check dus even of je e-mailadres goed in Woningnet staat, anders loop je misschien onze e-mails mis!

STAP 3
Een uitnodiging ontvangen? Dan zien we je op de infoavond. Hier kun je al je vragen stellen, krijg je een presentatie en hoor je meer over de verdere selectieprocedure.

Deze infoavond is verplicht: ben je niet aanwezig, dan kom je niet in aanmerking voor een woning bij De Aardbei!

STAP 4
Nog steeds enthousiast na de infoavond? Vul dan jouw motivatie en een aantal andere vragen in op de online vragenlijst.

Een link en de deadline hiervoor krijg je van ons per e-mail nadat je aanwezig bent geweest op de infoavond. Motivaties worden alleen geaccepteerd via de link die je krijgt toegestuurd. Motivaties die via andere kanalen worden ingezonden worden niet in behandeling genomen.

STAP 5

Was je aanwezig bij de infoavond en heb je je motivatie ingediend? Op basis van de ingediende motivaties zal er een selectie plaatsvinden. Na de selectie versturen wij e-mails met de uitslag.

STAP 6

Heb jij een woning toegewezen gekregen? Dan is het belangrijk om een huisvestingsvergunning aan te vragen. Dit is verplicht als je een woning wilt huren in de gemeente Almere. Je krijgt van ons het formulier toegestuurd, en moet dit terugsturen inclusief de verplichte bijlages. Eén van deze bijlages is een inkomensverklaring. Je mag namelijk als bewoner van De Aardbei maximaal € 40.765 bruto op jaarbasis verdienen. Let op: Wil je gaan samenwonen bij De Aardbei? Dan mogen jullie maximaal € 45.014 bruto op jaarbasis verdienen.

Heb je over één van de stappen van deze aanmeldprocedure een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@de-aardbei.nl.

Samen met de volgende partijen komt De Aardbei tot stand:

Gemeente Almere – Het pand van De Aardbei wordt door Socius gehuurd van de gemeente Almere. Zij zagen de nood voor woningen voor jongeren in hun stad groeien.

Aeres – Via Aeres Hogeschool worden 10 woningen bewoond door internationale studenten.

 • Wat is een jongerenhuurcontract?
  De woningen van De Aardbei worden exclusief verhuurd onder een jongerenhuurcontract. Een jongerencontract houdt in dat je maximaal 5 jaar bij De Aardbei kan wonen. Daar staat tegenover dat je je wachttijd behoudt zodra je een woning bij De Aardbei hebt geaccepteerd. Je blijft dus gedurende maximaal 5 jaar ‘doorsparen’ voor de volgende stap in je wooncarrière. Gezien de juridische constructie van een jongerencontract, kan deze alleen worden aangeboden aan personen van 18 t/m 27 jaar.
 • Moet ik student zijn om me aan te melden voor De Aardbei?
  Bij De Aardbei geldt geen campuscontract. Je hoeft dus niet te studeren om er te komen wonen.
 • Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn toegestaan zodra je hier schriftelijk toestemming voor gekregen hebt van Socius. Je huisdier mag alleen in je eigen woning verblijven, niet in de algemene ruimtes. In het geval van klachten, moet het huisdier binnen 24 uur een alternatief onderkomen krijgen.
 • De huurprijs is inclusief servicekosten, wat houdt dit precies in?
  Er is per maand een gedeelte van het huurbedrag gereserveerd voor het betalen van de servicekosten, zoals elektriciteit, water, internet en wasmachinegebruik. In je huurcontract kun je lezen wat er precies onder servicekosten valt.
 • Mag je samenwonen?
  De appartementen zijn bedoeld voor tweepersoonshuishoudens, daar mag je dus samenwonen. Ook kun je samenwonen in de grotere studio’s. Samenwonen in de kleinere studio’s raden we af. Let op: Je kunt alleen samenwonen als de persoon die met je meeverhuist ook als zodanig in jouw Woningnetprofiel geregistreerd staat. Als je gereageerd hebt op een advertentie van De Aardbei op WoningNet, en je wilt gaan samenwonen, vergeet dan niet te kijken naar de inkomens van beide personen om te zien of jullie gecombineerde inkomen binnen de inkomensgrenzen van deze woningen valt: zie ‘passend toewijzen‘.
 • Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
  Dit is niet verplicht, maar Socius raadt al haar huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten.
 • Kan ik huurtoeslag krijgen?
  Ja, maar dit hangt van jouw persoonlijke situatie af. Je kunt kijken hoeveel huurtoeslag jij persoonlijk zou krijgen door een proefberekening te maken via de website van De Belastingdienst.
 • Mag ik roken in het pand?
  Het is niet toegestaan om te roken in de algemene ruimtes zoals de gangen. Roken mag alleen in je eigen woning, en buiten.
 • Is er internet aanwezig?
  Ja! De kosten voor de internetverbinding zitten inbegrepen bij de servicekosten. Elke woning krijgt een wifi router, deze wordt in de meterkast geplaatst. Ook worden er internetaansluitingen op centrale plaatsen in de woningen geïnstalleerd, indien je een bekabelde verbinding wilt. Er is geen aansluiting voor televisie aanwezig.
 • Mag ik mijn woning verven en/of boren in de muren?
  Je mag aan je woning klussen, maar boren in de buitenste muren van je woning is niet toegestaan. Deze zijn namelijk brandwerend, en door te boren tast je de brandwerendheid van de muren aan. De vloer mag aangepast worden en je mag verven. Wanneer je gaat verhuizen, hoef je de woning niet in originele staat op te leveren. Echter is de nieuwe huurder niet verplicht om bijvoorbeeld een door jou gelegde laminaatvloer over te nemen, maar je mag hier onderling wel afspraken over maken. Wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan ben je wel verplicht om de woning leeg op te leveren.
 • Moet ik een borg betalen?
  Ja. Voor de studio’s en voor de appartementen geldt een borg gelijk aan de eerste maand huur.

 • Landdroststraat 10-174, 1315 RG Almere
 • 82 woningen
 • Start verhuur: september 2018
 • Looptijd: minimaal 10 jaar

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Jouw bericht

  COMMUNITY-INGREDIËNTEN

  Wonen in een community van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per locatie hebben we ingrediënten toegevoegd, vaak met extra oog voor de maatschappij:

  WONEN MET KWETSBARE JONGEREN

  Bij De Aardbei wonen enkele jongeren die de stap maken naar zelfstandig wonen. Zij komen terecht in een sociale omgeving waar buren voor elkaar klaarstaan.

  SAMEN DE LOCATIE BEHEREN

  De dagelijkse gang van zaken in het pand worden geregeld door het beheerteam.
  Voor bewoners, door bewoners!

  ONS BEHEERTEAM

  Vincent (pandbeheerder) en Rody (technisch beheerder) regelen de dagelijkse gang van zaken in De Aardbei!

  Wil je meer weten over het beheerteam of heb je een vraag aan het beheerteam? Stuur dan een mailtje naar info@de-aardbei.nl.

  NEEM EEN KIJKJE VAN BINNEN

  De Aardbei - Socius