WONEN IN PLAN EINSTEIN

Aan de Einsteindreef in Utrecht beheert Socius 36 kamers in hetzelfde gebouw als het lokale asielzoekerscentrum, en alle bewoners zetten zich, samen met de buurt, in voor een fijne leefomgeving waar iedereen zich thuisvoelt!

Plan Einstein is onderdeel van een innovatieve aanpak van de gemeente Utrecht om de integratie van vluchtelingen te bevorderen. Lees meer over alle activiteiten, het cursusaanbod & de achtergrond van Plan Einstein op de Plan Einstein website.

Bij Plan Einstein hebben de bewoners zelf mee kunnen helpen met de transformatie van het pand. Bewoners organiseren samen activiteiten omtrent sport, muziek en koken waar iedereen aan kan deelnemen. Benieuwd naar wat er zoal wordt georganiseerd? Neem eens een kijkje op de Facebookpagina van Plan Einstein!

VOOR WIE IS PLAN EINSTEIN?

Kom je uit Overvecht of heb je een sterke band met de wijk? En vind je het leuk om je samen met je buren in te zetten voor de community van Plan Einstein? Dan is Plan Einstein misschien wel iets voor jou!

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN?
DEEL UITMAKEN VAN DE COMMUNITY?
RUIME KAMER IN OVERVECHT?
 • 35 kamers van minstens 30 m²
 • Je deelt jouw verdieping met ongeveer 10 huisgenoten: dat is je woongroep
 • Met de woongroep deel je de douches, toiletten en woonkeuken
 • De huurprijs is inclusief gas, water, elektra, internet, gemeentelijke heffingen & wasmachinegebruik

Huurprijzen vanaf € 375,00 inclusief

Plan Einstein ligt in de wijk Overvecht, in Utrecht. Dichtbij vind je 2 supermarkten en met 3 minuten fietsen ben je bij Shoppingcenter Overvecht.

Reis je met het openbaar vervoer? Op 100 meter afstand vind je een bushalte. Verder is station Utrecht Overvecht 7 minuten fietsen.

Met de auto zit je zó op de ring van Utrecht.

 

Enthousiast over Plan Einstein? Om in Plan Einstein te mogen wonen moet je onderstaande aanmeld- en selectieprocedure doorlopen.

HOE WORD JE BEWONER VAN PLAN EINSTEIN?

STAP 1
Herken je jezelf in de volgende zinnen?

 • Je bent tussen de 18 t/m 30 jaar oud.
 • Je bent maatschappelijk betrokken, steekt graag de handen uit de mouwen en wordt enthousiast van het idee achter Plan Einstein.
 • Je bent sociaal en staat open voor mensen uit andere culturen.
  Dan kun je jezelf inschrijven voor de wachtlijst van Plan Einstein via Socius Connect. Daarna ga je verder met stap 2: inschrijven voor de informatiebijeenkomst.
  Met meerdere, verschillende e-mailadressen inschrijven vergroot je kansen niet en heeft geen zin!

STAP 2
Succesvol aangemeld? Wanneer er een kamer vrijkomt in Plan Einstein wordt er een infoavond georganiseerd door de woongroep: zij kiezen de nieuwe bewoner. Je krijgt mail van Connect wanneer je je kunt inschrijven voor een infoavond. Er zijn elke keer een paar plekken beschikbaar, wees er dus snel bij!

 

STAP 3
Gelukt? We zien je op de infoavond. Hier kun je al je vragen stellen, krijg je een presentatie en een rondleiding en meer informatie over de selectieprocedure.

STAP 4
Nog steeds enthousiast? Vul jouw motivatie en een aantal andere vragen in op de online vragenlijst. De link en de deadline krijg je van ons per e-mail na de infoavond.

STAP 6
Ben jij gekozen als nieuwe bewoner van Plan Einstein? Top! Dan wordt er snel contact met je opgenomen voor het tekenen van de huurovereenkomst en de sleuteluitgifte.

Bij Plan Einstein werken we met veel verschillende partners samen. Kijk op de Plan Einstein website voor een volledig overzicht!

 • Moet ik student zijn om me aan te melden voor Plan Einstein?
  Bij Plan Einstein geldt geen campuscontract. Je hoeft dus niet te studeren om er te komen wonen.
 • Zijn huisdieren toegestaan?
  Huisdieren zijn niet toegestaan, tenzij Socius hier schriftelijke toestemming voor geeft. Het is dus wel bespreekbaar.
 • Kan ik mezelf bij de Gemeente Utrecht inschrijven?
  Ja, dit moet zelfs. Op www.utrecht.nl/verhuizen vind je alle informatie die je nodig hebt.
 • De huurprijs is inclusief servicekosten, wat houdt dit precies in?
  Er is per maand een gedeelte van het huurbedrag gereserveerd voor het betalen van de servicekosten, zoals elektriciteit, water en internet. In het huurcontract kun je lezen wat er precies onder servicekosten valt.
 • Moet ik een inboedelverzekering afsluiten?
  Dit is niet verplicht, maar Socius raadt al haar huurders aan een inboedelverzekering af te sluiten.
 • Kan ik huurtoeslag krijgen?
  Nee, het niet mogelijk huurtoeslag aan te vragen voor de kamers in Plan Einstein.
 • Mag ik roken in het pand?
  Het is niet toegestaan om te roken in de algemene ruimtes. Roken mag alleen in de kamers, mits je woongroepgenoten hier geen overlast aan ondervinden.
 • Is er internet aanwezig?
  Ja, internet zit inbegrepen in de servicekosten. Elke kamer heeft een eigen router.
 • Mag ik mijn kamer verven en/of boren in de muren?
  Ja, je mag aan de kamer klussen. Ook de vloer mag worden aangepast. Wanneer je gaat verhuizen, hoef je de kamer niet in originele staat op te leveren. Echter is de nieuwe huurder niet verplicht om bijvoorbeeld een door jou gelegde laminaatvloer of gebouwde hoogslaper over te nemen, maar je mag hier onderling wel afspraken over maken. Wil de nieuwe huurder niets overnemen, dan ben je wel verplicht om de kamer leeg op te leveren.
 • Moet ik een borg betalen?
  Ja, er moet eenmalig een borg van € 400,00 euro betaald worden bij aanvang van de huurperiode. Deze borg wordt weer teruggestort op de 28ste na de einddatum van het huurcontract (als je je kamer opzegt), mits de kamer leeg en correct wordt opgeleverd.

 • Einsteindreef 101, 3562 GB, Utrecht
 • 35 kamers
 • Verhuur: vanaf november 2016 tot oktober 2018
 • Looptijd: 2 jaar

Jouw naam

Jouw e-mail

Jouw bericht

PROJECTINGREDIËNTEN

Wonen in een project van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per project hebben we ingrediënten toegevoegd, soms met extra oog voor de maatschappij:

WONEN MET VLUCHTELINGEN

In de tweede vleugel van Plan Einstein is een AZC gevestigd. Hier wonen vluchtelingen.

MEEKLUSSEN VOOR HUURKORTING

Bij de verbouwing van Plan Einstein heeft Socius met zelfwerkzaamheid gewerkt. In ruil voor 48 uur meeklussen hebben bewoners 10% huurkorting kunnen verdienen.

SAMEN HET PROJECT BEHEREN

De dagelijkse gang van zaken in het pand worden geregeld door het beheerteam. Voor bewoners, door bewoners!

WORD BEWONER VAN PLAN EINSTEIN

Enthousiast? Meld je aan voor de wachtlijst!

Socius | Plan Einstein