HET GULDEN HUIS

WONEN IN HET GULDEN HUIS

In een voormalig verpleegtehuis heeft Socius samen met Florence woningen gerealiseerd voor tientallen Oekraïense vluchtelingen. In een vleugel van Het Gulden Huis is er momenteel plek voor 90 vluchtelingen. Dit project is tijdelijk en heeft een nader overeen te komen einddatum.

De tijdelijke bewoners van het pand worden bijgestaan door een team van woonbegeleiders. Daar kunnen zij terecht voor alle huishoudelijke vragen, maar ook voor hulp met documenten en sollicitaties of organisatie van leuke uitjes en activiteiten.

De bewoners krijgen een eigen kamer, en delen de badkamers, keukens en woonkamers met andere bewoners op de verdieping. In de binnentuin staan voetbaldoeltjes, is er een volleybalnet en een jeu de boulesbaan. Samen houden de bewoners pizza- en filmavonden, organiseren ze picknicks en andere uitjes. Samen maakt de community er het beste van!

VOOR WIE IS HET GULDEN HUIS?

Je kunt alleen bij Het Gulden Huis wonen als je bij de gemeente Den Haag geregistreerd staat als een vluchteling uit Oekraïne. Om in aanmerking te komen voor een kamer meld je je bij de gemeente Den Haag en krijg je een doorverwijzing naar de Broodfabriek, die vervolgens een geschikte opvanglocatie voor jou vindt.

Met 10 minuten ben je bij Winkelcentrum Leyweg, waar je veel winkels, supermarkten en horecagelegenheden vindt.

Voor de sportfanaten is er ook van alles te beleven. Voetbal je graag of voel je meer bij een sportschool? Met 10 voetbalverenigingen en 3 stadions, 3 fitnesscentra, verschillende sportclubs – waaronder racket, rugby en volleybal – is er voor iedereen wat te vinden.

Heb je behoefte aan rust of wil je even wandelen op een mooie dag? Op een kwartier loopafstand vind je enerzijds het Zuiderpark met zwembad, barbecueplein, een prachtig rosarium en een hertenkamp. Anderzijds ligt het Uithofpark met zijn mooie meren, groene paden en pluizige Hooglanders. En met een halfuurtje sta je al uit te waaien op het Haagse strand!

Een paar minuten lopen vanaf Het Gulden Huis is er een bushalte en een tramhalte, je neemt dus zo het OV richting het CS en het centrum. Of richting Madurodam voor een leuk dagje uit!

In samenwerking met de volgende partijen komt het project Gulden Huis tot stand:

Gemeente Den Haag – De gemeente wees Het Gulden Huis aan als opvanglocatie en levert een bewonerslijst aan.

Woonfervent – Samen met Socius Wonen zorgt Woonfervent voor een veilige en stabiele woonomgeving door de juiste begeleiding met activiteiten waarbij de zelfredzaamheid en educatie belangrijke uitgangspunten zijn.

Stadsdeel Escamp – De organisatie levert informatie aan over de stadsactiviteiten die plaatsvinden in het stadsdeel en biedt ondersteuning bij de organisatie ervan.

De Participatie Keuken – De organisatie regelde meerdere maaltijden en een boodschappenservice voor de Oekraïense bewoners.

Rode Kruis – Het Rode Kruis heeft bij de start van het project vrijwilligers ingezet ten behoeve van de opvang van Oekraïense vluchtelingen in Het Gulden Huis.

NEEM EEN KIJKJE VAN BINNEN

 • Steenhouwersgaarde 1, 2542 AA Den Haag
 • 190 bewoners
 • Verhuur: vanaf 25 april 2022
 • Einde verhuur: n.o.t.k.

  Jouw naam

  Jouw e-mail

  Jouw bericht

  PROJECTINGREDIËNTEN

  Wonen in een project van Socius is vooral heel erg gezellig, omdat er veel jongeren bij elkaar wonen. Daarbij krijgen bewoners de vrijheid om samen hun eigen woonomgeving vorm te geven. Per project hebben we ingrediënten toegevoegd, soms met extra oog voor de maatschappij.

  MEER WETEN

  Heb je vragen over dit project? Neem contact met ons op!

  NIEUWS VAN SOCIUS

  Lees hier het laatste nieuws!

  Vacature: Medewerker Acquisitie Heb jij een hart voor sociale jongerenhuisvesting en ben jij op zoek naar een veelzijdige uitdaging, waarbij jij initiatief …

  Werkzaamheden pandbeheerder: Gala aan het woord In De Saffier zorgen Gala en Evangelia voor een veilige, schone en leefbare woonplek voor iedereen. …

  Ben je benieuwd wat onze bewoners aan duurzaamheid doen? In onze vorige blog kon je lezen wat bewoner Lotte aan duurzaamheid in …

  Duurzaamheid in De Aardbei: bewoonster Lotte vertelt in deze blog wat duurzaamheid voor haar betekent. Lotte is 26 jaar oud en werkt als …

  Het Gulden Huis - Socius